Proof-of-Concept

Proof-of-Concept

Een Proof-of-Concept is een voorstadium van een prototype en wordt toegepast als u op een snelle manier wilt weten of het idee technisch haalbaar is of dat er wel een markt is voor het idee. Een Proof-of-Concept hoeft niet specifiek in de gewenste vormfactor / behuizing van het product te worden uitgevoerd, wat meer vrijheid van ontwerp, aanpassing en toepassing van standaard borden toelaat. In een Proof-of-Concept kan ook de initiële architectuur bepaald worden en de keuze van strategische componenten in het designtraject.

De bevindingen uit de Proof-of-Concept fase zijn belangrijk om een juiste basis te vormen over de verwachte markt en de planning voor het verder ontwikkelen van het product. Noodzakelijke aanpassingen aan het “pakket van eisen” worden door Embedit Consultancy meegenomen in het verdere verloop van het ontwikkeltraject, waar al sterk verder gekeken wordt naar lange termijn beschikbaarheid van de strategische componenten in het design.

Betrouwbaar resultaat & een stevige basis

Embedit Consultancy werkt in de Proof-of-Concept fase van een productontwikkeling veel met standaard boarden van gerenommeerde leveranciers om tot een snel en betrouwbaar resultaat te komen, zodat een stevige basis wordt gelegd naar de prototype fase.

contact opnemen